Om webbplatsen

Pihlskolans webbplats är skapad i verktyget Sitevision. Här hittar du information om hur webbplatsen fungerar.

Det finns tre olika sätt som hjälper dig att hitta på Pihlskolans webbplats.

1. Skriv in ett eller flera sökord (separerade med mellanslag) i sökrutan och klicka på sökknappen.
  2. Webbkartan är en innehållsförteckning som visar alla sidor på webbplatsen.
  3. Klicka på a–ö i sidfoten och du får alla sidor listade i bokstavsordning.

Huvudmeny

Huvudnavigeringen följer med på alla sidor. De sju huvudingångarna är Om skolan, Program. Ansökan, Vuxenutbildning, För elever, Silvergrytan och Öppet hus.

Vänster meny

På menyn som ligger i vänsterspalten på undersidorna finns länkarna som tillhör respektive huvudmeny.

Sidfot

I sidfoten hittas länkar till sidorna under Om skolan, Program och För elever. Du hittar även länkar till sidorna Webbkarta, A-Ö, För SYV och Om webbplatsen.

Här informerar vi om hur du kan ändra storleken på texten, kontrast och teckensnitt med mera i webbläsaren.

Ändra textstorleken

Du kan ställa in textstorleken på datorns skärm på flera olika sätt. Använder du Mac så gör du på samma sätt som på PC men tryck på Cmd istället för Ctrl.

1. Ändra textens storlek genom att hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet.
  2. Ändra med hjälp av webbläsarens menyrad genom att välja visa eller sida och sedan textstorlek.
  3. Tryck och håll in Ctrl-tangenten och tryck samtidigt på plus-tangenten (+).
  4. Explorer, Firefox: Klicka på Visa uppe i menyn Chrome: Klicka på symbol med tre prickar.

Ändra kontrast, teckensnitt med mera

Tryck på tangenten F1 så får du fram webbläsarens hjälp och support i ett nytt fönster. Där kan du söka på det du vill ha hjälp med. Här beskrivs det hur du anpassar webbplatsens utseende i fyra av webbläsarna. Det kan skilja mellan olika versioner av webbläsare hur du ska göra egna inställningar.

Chrome – Anpassa och kontrollera Chrome (tre prickar höger sida) > Inställningar > Utseende

Safari – Safari > Inställningar

Explorer – Verktyg > Internetalternativ > Utseende

Firefox – Verktyg > Inställningar > Allmänt

Välj webbläsarens utskriftfunktion. Du skriver ut sidan utan menyer.

För att kunna läsa de pdf-dokument som finns på Pihlskolans webbplats behöver du ha Adobe Reader. Pdf-filerna öppnas alltid i nya fönster. Du kan ladda hem Adobe Reader gratis på Adobes webbplats.

Information om kakor från Google Analytics (engelska)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 26/11 2020