Elevhälsan

Elevhälsan utgår från den enskilde elevens behov och intresse. Vi på Pihlskolan vill förbereda ungdomarna för vuxenlivet, att som samhällsmedborgare ta ansvar för sina egna liv. Elevhälsan; skolsköterska, skolläkare, kurator och specialpedagog; omfattar endast gymnasieelever. Övriga elever kan vända sig till den allmänna hälso- och sjukvården.

Hjälp i undervisningen

När det uppstår problem i skolan måste alla hjälpas åt att lösa dem. I första hand försöker vi tala med varandra och därigenom skapa en förtroendefull anda i skolan. Först och främst skall Du tala med Din klassföreståndare om det är något problem.

Ibland blir det särskilda svårigheter för någon elev i skolan. Då försöker vi diskutera problemen tillsammans med elev och föräldrar.

Elevhälsokonferensen som består av klassföreståndare, specialpedagog, skolsköterska, kurator, studievägledare samt rektorer är då beredda att föreslå olika stödinsatser  - i samarbete med elev och föräldrar.
På tisdagar kl. 15.30-17.00 ges möjlighet att få studiehandledning i Silverkoppen.

Jordnötsallergi

På Pihlskolan råder totalt förbud mot jordnötter på grund av jordnötsallergi.

Det finns elever på skolan som är mycket känsliga för jordnötter. Jordnötspartiklar kan finnas även i luften, varför vi har beslutat om ett totalt förbud mot jordnötter.

Har du frågor runt detta, är du välkommen att höra av dig till skolsköterskan.

Elevhälsan hittar du vid expeditionen på Klockarhagsskolan.

Skolsköterska
Margaretha Boström
E-post: margaretha.bostrom@hellefors.se

Skolläkare
Skolläkare träffas efter överenskommelse med skolsköterskan.

Kurator
Lena Bergman