hellefors.se

Idrottsfördjupning

470 px bred bild

Om du satsar på din idrott eller vill komma igång med träning, så har du på Pihlskolan möjlighet att fördjupa dig inom Idrott och hälsa redan från årskurs 1. Idrottsfördjupningen ger dig möjlighet att fokusera på din träning, och att utvecklas inom din idrott. Du kommer under åren på Pihlskolan få möjlighet att utvecklas som ledare och att testa många andra aktiviteter och idrotter. Du kommer även att få prova på att arrangera evenemang och leda aktiviteter, vilket utvecklar andra sidor av dig.

Kunskap om vad hälsa innebär och hur man kan arbeta mer aktivt med sin hälsa är en annan viktig del av fördjupningen. Att “må bra” har stor betydelse, när man kämpar för att nå sina mål - oavsett om du satsar för att nå toppen eller försöker att komma igång med en mer aktiv livsstil.

En annan viktig del är de praktiska förutsättningarna för att utöva en idrott och vi har många bra kontakter med Hällefors föreningsliv. Delar av kurserna kan genomföras i samband med din vanliga träning. Vi tror att det är en fördel att träna på hemmaplan och slippa lägga tid på resande. Inom fördjupningen kommer du få ett bredare perspektiv på ditt idrottsutövande, bra förutsättningar att utvecklas och tillsammans med andra få möjlighet att testa nya spännande aktiviteter. Det tror vi kommer att stärka dig i ditt idrottsutövande och ge dig många positiva erfarenheter för livet.

Idrottsfördjupningens möjligheter

• specialisera och utveckla dig inom en vald idrott.

• testa olika idrotter och aktiviteter t.ex. klättring, ridning, dykning.

• utvecka ditt ledarskap.

• att delta i och arrangera olika idrottsevenemang.

• påverka vilka praktiska aktiviteter och arrangemang som ska genomföras.

 

Kurser som ingår eller som kan ingå i idrottsfördjupningen (200-500 p)

SA

Programfördjupning:

Entreprenörsskap

Pedagogiskt ledarskap

 

Individuellt val:

Idrott och hälsa 2

Idrott och hälsa 1 - Specialisering

Idrott och hälsa 2 - Specialisering

NA

Programfördjupning:

Träningslära 1

Träningslära 2

 

Individuellt val:

Idrott och hälsa 2

Idrott och hälsa 1 - Specialisering

Idrott och hälsa 2 - Specialisering


Ansvarig för sidan är Greta Hidén
Uppdaterad 9/11 2015