logga Pihlskolan
Hällefors kommuns logga
hellefors.se

Naturvetenskaps-programmet

Naturvetenskapsprogrammet (NA) är en 3-årig utbildning som ger möjlighet att läsa vidare inom teknik, medicin och andra naturvetenskapliga högskoleinriktningar.

NA ges med två inriktningar:

Inriktningen mot naturvetenskap ger fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik.

Den andra inrikningen är naturvetenskap och samhälle vilket ger en fördjupning inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.

Inom programfördjupningen har du dessutom möjlighet att fördjupa dig inom något av områdena fysik och matematik eller idrott och hälsa. PÅ NA fokuserar vi på problemlösning och kritiskt tänkande så att du förberedes inför vidare studier.

Du får genomföra spännande laborationer, exkursioner och studiebesök. Du får en egen dator under studietiden, eftersom vi använder IT som en naturlig del av undervisningen. Undervisningen sker ofta i små grupper där du får all hjälp du behöver för att klara dina studier.

Efter NA går de flesta vidare til högskola eller universitet i Sverige eller utomlands. Som NA-student är du behörig att söka i stort sett alla utbildningar

Om du satsar på din idrott eller vill komma igång med träning, så har du möjlighet att fördjupa dig inom Idrott och Hälsa och Träningslära redan i årskurs 1.

 » Läs mer om idrottsfördjupningen

Elev pluggar
naturvetenskap

Ansvarig för sidan är Greta Hidén
Uppdaterad 9/11 2017