logga Pihlskolan
hellefors.se
facebook
hellefors.se

Restaurang- och livsmedels­program­met

Här får du möjligheten att satsa på ditt drömyrke inom restaurang och livsmedel eller få högskole­behörighet för att studera vidare. En utbildningsom ger dig en bra start för en framtida karriär.

Restaurang- och livsmedels­program­met med inriktning kök eller servering ger dig grundläggande kunskaper inom matlagning, servering och bararbete. Inriktningen kan till exempel leda till yrken såsom kock, kallskänka, servitris/servitör eller bartender.

I utbildningen spelar måltid som helhet en central roll. Du får också kunskaper bl.a. i arbetsmiljö, service, näringslära, specialkoster, drycker och ansvarsfull alkoholservering. Du får också kunskaper om vad som krävs för att driva ett eget företag eller som anställd driva ett projekt. Även om utbildningen i första hand syftar till jobb kan du också få grundläggande högskolebehörighet för vidare studier, t.ex. Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan som ligger i Hällefors kommun.

På Pihlskolan som är en liten gymnasieskola med olika inriktningar är det lätt att lära känna sina lärare, klasskamrater och andra elever. Här finns alla möjligheter för bra stöd och utveckling för samtliga elever. Samtidigt får du tack vare våra internationella kontakter möjlighet till gästspel, studieresor och APL (arbetsförlagd praktik) både inom landet som utomlands. Resmål genom åren har bl.a. varit; Tyskland, Frankrike, Italien och USA. Flera av våra tidigare elever arbetar idag på välrenommerade restauranger runt om i landet och även utomlands

RL S1
RL S2
RL S2 mat
RL S4

Ansvarig för sidan är Greta Hidén
Uppdaterad 1/2 2021