Yrkesvux

I Hällefors kommun erbjuds möjlighet att läsa kurser inom olika yrkesområden.

Alla kurser är studiemedelsberättigande genom CSN.

Studierna går att kombinera med andra kurser inom vuxenutbildningen. Även enstaka kurser ur utbudet går att söka.

Det finns möjlighet att validera dina tidigare kunskaper. Validering innebär att vi dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter. Mer information om validering kan du få genom studie- och yrkesvägledaren.

Kontakt

Om du är intresserad av att anmäla dig eller av att veta mera, kontakta studie- och yrkesvägledaren

lindamarie.brandt@hellefors.se

Yrkesvuxutbildning inom restaurang- och livsmedel

Utbildningen är en komplett yrkesutbildning till kock eller servitör. Den ger dig kunskaper och färdigheter du behöver för att bli anställningsbar för ett arbete inom restaurang-och livsmedelsbranschen. Efterfrågan på arbetskraft är stor inom både kök och servering.

Om utbildningen

Utbildningen har två inriktningar: kök eller servering. Köksinriktningen innebär studier inom hygien, livsmedelskunskap- och näringslära, branschkunskap, matlagning och drycker. Efter utbildningen kan du arbeta som kock.

Inriktningen servering ger dig mer kunskaper om servering, drycker och matsalshantverk. Ange vilken inriktning du är intresserad av i din ansökan.

APL
En del av utbildningen består av APL arbetsplatsförlagt lärande. Vi har APL-platser på bland annat Loka brunn, Grythyttans Gästgivargård, Måltidens Hus i Norden samt Hällefors kommun.

Utbildningen startar måndagen 27 augusti, och avslutas vid terminsslut i juni 2019.

Utbildningen är på heltid och omfattar 800 poäng. Utbildningen är CSN-berättigande.

Sista ansökningsdag är 15 juni 2018. Besked om antagning skickas ut senast under vecka 27.

Kontakt

Vill du ha mer information eller hjälp med din ansökan. Kontakta vår studie- och yrkesvägledare

Yrkesvuxutbildning inom Industriteknik

Utbildningen är en yrkesutbildning för dig som vill jobba inom industrin. Den ger dig de kunskaper och färdigheter du behöver för att bli anställningsbar inom industri/verksdagsindustri. Efterfrågan på arbetskraft är stor inom industribranschen.

Om utbildningen

Utbildningen ger eleven allmänna kunskaper inom det industritekniska området. Utbildningen ger grundkunskaper inom svets, CNC skärande bearbetning samt Process och underhållsteknik. Eleven erhåller certifikat/intyg för Heta Arbeten, Kran/Travers samt Truckutbildning.

APL

En del av utbildningen består av APL ,arbetsplatsförlagt lärande. Vi har APL-platser på bland annat OVAKO, Ferrox, Kjellbergs Logistik och Fricweld.

Yrkesvuxutbildning inom Vård och omsorg

Hällefors kommun erbjuder yrkesutbildning inom vård och omsorg på distans via Vårdkompetens i Värmland. Utbildningen är 1550 poäng och ger dig de kunskaper och färdigheter du behöver för att vara anställningsbar som till exempel undersköterska, skötare eller stödassistent beroende på vilken inriktning du har valt att läsa. Efterfrågan på utbildad vårdpersonal är stor och enligt arbetskraftsbarometern kommer efterfrågan att öka de närmaste åren.

Om utbildningen

Vård- och omsorgsutbildningen är en distansutbildning. Vi strävar efter att kunna erbjuda flexibla studier och du som elev har en ganska stor möjlighet att påverka din studietakt. 15 procent av utbildningen är APL, arbetsplatsförlagt lärande där utbildningen är förlagt till kommunens omsorgsverksamhet. Det ger dig en god inblick i vad yrket innebär och du får utveckla dina praktiska kunskaper.

Efter utbildningens grundkurser väljer du inriktning mot psykiatri, äldreomsorg eller funktionshinder.

Vi tillämpar kontinuerlig antagning.

Utbildningen är på hel- eller deltid och omfattar 1550 poäng. Utbildningen är CSN-berättigande.

Uppdaterad 4/4 2018