Hällefors kommuns logotyp
Träd i flera färger med texten Pihlskolan till höger
Hällefors kommuns logotyp
Träd i flera färger med texten Pihlskolan till höger

Gymnasial lärlingsanställning - GLA

Gymnasial lärlingsanställning, GLA, erbjuds på Pihlskolans två yrkesförberedande program. Med en GLA delar du din studietid mellan att gå i skolan och att vara anställd i en verksamhet där du lär dig yrket.

Pihlskolan erbjuder möjligheten till Gymnasial lärlingsanställning, GLA, på Industritekniska samt Restaurang- och livsmedelsprogrammet. GLA är en gemensam satsning för att öka attraktiviteten att utbilda sig och arbeta inom respektive bransch.

En gymnasial lärlingsanställning innebär att du delar din studietid mellan att gå i skolan och att vara anställd i en verksamhet där du lär dig yrket. Det innebär att du får möjlighet till gymnasieexamen med högskolebehörighet men även arbetslivserfarenhet, lön och ett nätverk som kan hjälpa dig att avancera fortare i karriären direkt efter examen.

På Industritekniska programmet läser du först två år på skolan och inför årskurs tre får du möjlighet att ansöka om en gymnasial lärlingsanställning något av företagen i samarbetet.

Elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet läser sitt första läsår på skolan och kan inför årskurs två ansöka om gymnasial lärlingsanställning.

Läs mer

Senast uppdaterad

Kontakt­information

Hällefors kommun, 712 83 Hällefors

0591-641 95