Hällefors kommuns logotyp
pihlskolans logotyp
Hällefors kommuns logotyp

På den här sidan presenteras Pihlskolans nyheter.

• Studenten på Pihlskolan

Våra studenter har fått information och förhållningsregler att ta med hem till sina anhöriga.För att våra studenter trots pandemin ska få möjlighet att fira sin student, kommer årets utspring för studenterna på Pihlskolan att firas tillsammans med ett begränsat antal föranmälda närstående. Inga studentflak får förekomma. Vi ber alla acceptera det och hoppas att fler ska kunna vara delaktiga i nästa års studentfirande. Studenterna har fått all information och det är inte möjligt för utomstående att anmäla sig.
  • Skolavslutning

Den 11/6 är det skolavslutning på PihlskolanAvslutningen hålls klassvis. Vi önskar alla våra elever ett trevligt sommarlov! Välkomna åter i augusti.
  • Kontaktinformation semesterveckorna 27-30

Under veckorna 27-30 har expeditionen begränsad bemanning. Administrativa frågor besvaras gärna före eller efter semesterperioden, men brådskande ärenden besvaras under perioden.Gäller din fråga busskort? Om du ska studera på Pihlskolan får du ditt busskort i samband med skolstart. Om du ska studera i Örebro får du ditt busskort på din skola i Örebro. Om du ska studera utanför Örebro län kan du hämta ditt busskort på Pihlskolan tidigast v 32.Om ditt ärende är brådskande och du inte hittar svar på din fråga här på hemsidan kan du kontakta följande personer:v.27 Rektor Greta Hidén greta.hiden@hellefors.se
    v.28-29 SYV Anna Åsling anna.asling@hellefors.se
    v.30 Biträdande rektor lindamarie.brandt@hellefors.se
    Trevlig sommar önskar Philskolan!
  • Nu kan ungdomar från 16 år vaccinera sig mot covid-19

Att många vaccinerar sig är viktigt för inte fler ska bli allvarligt sjuka och för att minska smittspridningen. Det gör att vi kan ha ett mer vanligt liv igen.Gör så här:
    • Du bokar enklast tid via webben på 1177.se. Du kan också ringa 019‑602 80 00. (Du som är född 2004 eller 2005 kan inte komma på drop-in.)
    • Gå till din bokade tid. Ta med legitimation.
    • Innan sprutan ska du svara på några frågor för att se att du förstår vad vaccinationen innebär. Det behövs inte om en av dina vårdnadshavare följer med eller om du tar med en underskriven samtyckesblankett.
      Blanketten finns på 1177.se under vaccination om barn och unga.
    • När du tar första sprutan får du samtidigt en tid för den andra.
    Tack för att du vaccinerar dig!
  • Pihlskolan på digital gymnasiemässa

27:e och 28:e oktober arrangeras en digital gymnasiemässa där regionens skolor deltar. Pihlskolan kommer finnas där med en digital monter. Besök oss gärna!
  • Öppet hus 28 november

Söndagen den 28:e november håller vi öppet hus på Pihlskolan. Kom och besök våra program och prata med elever och personal. Håll utkik i sociala medier för fler uppdateringar.

Sidan är uppdaterad

Hällefors kommun, Sikforsvägen 15, 712 83 Hällefors | 0591-641 00 | org.nr: 212000-1942 | kommun@hellefors.se