Mat, lunch omsorgen
Se matsedel för vilken meny som presenteras denna vecka på Björkhaga, Fyrklövern, Sörgården och för matlådor. Det finns en matapp att ladda ner för mobil och platta.

Köket på trygghetsboendet Björkhaga
Kvalitetsarbete måltid
Måltiderna följer bl.a Svenska Näringsrekommendationer för olika gruppers behov av energi och näring. Kosten och råvarorna ska följa årstider och säsong, helger och högtider med klimatsmarta val och ett kvalitativt mattänk.
Varifrån livsmedel är inköpta ifrån
Inköp av råvaror med ursprung Sverige ca - 70 %
Därefter kommer inköpen av råvaror främst från Danmark, Nederländerna, Tyskland och övriga Europa.
Lokal- och regionalproducerade livsmedel
Hällefors definition på lokal- och regionalproducerade livsmedel är följande.
- Närproducerande livsmedel inom radie om 15 mil.
- Regionalproducerande livsmedel inom radie om 25 mil.
Livsmedel prioriteras i turordning om val kan ske vid inköp.
- Ekologiska närproducerande livsmedel/råvaror.
- Konventionella närproducerande livsmedel/råvaror.
- Ekologiska livsmedel/råvaror från Sverige och Europa.
- Konventionella livsmedel/råvaror från Sverige och Europa.
- Ekologiska livsmedel/råvaror från tredje land.
- Konventionella livsmedel/råvaror från tredje land.
Kontakt
Stefan Lahti, måltidschef Telefon: 0591-641 47
E-post: stefan.lahti@hellefors.se