Hällefors kommuns logotyp
Träd i flera färger med texten Pihlskolan till höger
Hällefors kommuns logotyp
Träd i flera färger med texten Pihlskolan till höger

Om skolan

På Pihlskolan är det du som elev som står i centrum. Med våra engagerade lärare och familjära stämning kan vi erbjuda en miljö där du har de bästa möjligheterna att lyckas utifrån dina förutsättningar och ambitionsnivå.­

Fota: Skolgården och ett rött hus

Oavsett om du väljer ett högskole­förberedande program eller ett yrkesprogram så kommer du bli sedd, uppmuntrad, möta spännande utmaningar och bli väl förberedd inför yrkeslivet eller vidare studier.

Vi på Pihlskolan ser gymnasietiden som en del av ett livslångt lärande och vi vill ta tillvara och utveckla dina intressen. Det är viktigt för oss att du som elev känner inflytande och att du har möjlighet att påverka din vardag.

En ömse­sidig respekt och tillit mellan lärare och elever är utmärkande för skolan och det är viktigt för oss att du som elev trivs hos oss. Du kommer att möta ett varierat arbetssätt, lärare som är engagerade och bryr sig. Lärarna vill ge dig de bästa förutsättningarna inför framtiden.

Alla elever på Pihlskolan får disponera en egen bärbar dator under sin tid här. Detta gör att du som elev kommer att ha de bästa tekniska förutsättningarna under din studietid. Du kommer möta nytt, fräscht material och få en vana att använda datorn som arbetsredskap.

Pihlskolan är ingen isolerad ö utan en plats där vi tar intryck av och rör oss i omvärlden. I det vardagliga arbetet är studieresor i närområdet ett naturligt inslag. Vi genomför även en rad roliga aktivitetsdagar där du har chansen att röra dig i naturen runt Hällefors. Som elev hos oss kommer du även få chanser att se dig om i Europa då programmen genomför studieresor till olika europeiska länder.

Alla elever som väljer ett yrkesprogram ges möjlighet att komplettera sin utbildning så att den ger en grundläggande högskolebehörighet. Oavsett om du väljer ett högskoleförberedande program eller ett yrkesprogram kommer du att ha de bästa möjligheterna att lyckas hos oss.

Statistik visar att de som gått högskole­förberedande program hos oss lyckas mycket bra med högre studier, och vi ligger i toppskiktet bland länets skolor när det gäller antalet elever som läser vidare. Våra praktiska program erbjuder en gedigen utbildning med praktikperioder, som leder fram till att du är väl rustad för ditt kommande yrkesliv.

Senast uppdaterad

Kontakt­information

Hällefors kommun, 712 83 Hällefors

0591-641 95