Hällefors kommuns logotyp
pihlskolans logotyp
Hällefors kommuns logotyp

Öppet hus

Besök elever och personal på Öppet hus under julskyltningen i Hällefors, söndagen den 28 november kl 13:00 - 15:00

Gymnasieskolan och vixenutbildningen håller öppet hus på Pihlskolan. Välkommen till oss!

Aktiviteter

Följande aktiviteter kommer äga rum under Öppet hus. Aktiviteterna är sorterade efter plats eftersom vi kommer vara lite utspridda. Det finns dessutom en tipspromenad med fina vinster som ex. middag på Silvergrytan.

• Svetsning med Industritekniska programmet och truckkörning
  • RL bjuder på varm saft
  • Träffa några av eleverna som driver ungdomsföretag och se deras produkter.
  • Färgsprakande resultat från kemilabbarna hos Naturvetenskaps- och teknikprogrammet.

På Pihlskolans Lärcentrum får du information om vuxenutbildningen. Du hittar Lärcentrum i gamla kommunhuset, ingången närmast ICA och torget.

A-huset

• Klasserna NA19, SA19 och TE19 säljer fika i café Silverkoppen
  • Barn; måla ditt drömyrke att smycka vår cafeteria med.

B-huset

• Labba i de naturvetenskapliga ämnena; biologi och kemi.
  • Ett programmeringsprojekt pågår i NATE-programmet
  • Lär dig fraser på olika språk med eleverna på IM
  • IN presenterar sina fyra inriktningar och visar luftstyrda och elektriska robotar.

C-huset

• Restaurang Silvergrytan servererar svampsoppa med hembakt bröd, kaffe och kaka. “Drop-in” mellan kl 13:00-14:30. Pris: 50 kr.
  • Provsmaka glögg och alkoholfria drinkar med eleverna på RL
  • Tävla hos RL och vinn en middag på Silvergrytan.
  • Träffa eleverna på SA-programmet och lyssna på elevernas gymnasiearbeten.
  • Juridikeleverna på SA spelar upp en rättegång.

Pihlskolans besöksadress är Klockarvägen 4. Parkering till skolan finns längs Klockarvägen. Pihlskolans skolbyggnad är uppdelad i tre hus; A, B och C.

• A-huset är hörnbyggnaden mellan de avlånga B- och C-husen. Huset har en ingång med rullstolsramp ned till cafeterian som är ett bra ställe att starta.
  • B-huset har två entréer i östlig riktning. Gröna rummet är dörren i mitten på byggnaden där har vi mässa med flera program som deltar. Sydligaste dörren är ingången till Naturvetenskaps- och teknikprogrammen.
  • C-huset har entré i sydlig riktning och är ingången till Samhällsprogrammet på bottenplan. Restaurang- och livsmedelsprogrammet och restaurang Silvergrytan finns på våning 2. Hiss finns.

Pihlskolan Lärcentrum hittar du i gamla kommunhuset närmast torget med ingång mot ICA.

Sidan är uppdaterad

Hällefors kommun, Sikforsvägen 15, 712 83 Hällefors | 0591-641 00 | org.nr: 212000-1942 | kommun@hellefors.se