Hällefors kommuns logotyp

Sök feriejobb i sommar

Hällefors kommun erbjuder feriejobb till dig som är född 2007–2008 och är folkbokförd i kommunen. Skicka in din ansökan senast den 29 mars.

Sommarjobben inom Hällefors kommun är en chans för dig som är ung att få arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta kontakter på arbetsmarknaden. Ansökningstiden är öppen mellan den 5 - 29 mars.

• Du ska vara folkbokförd i kommunen för att få möjlighet till feriearbete.
  • Om det blir fler sökande än det finns platser, så kommer platserna att bli fördelade genom lottning.

Arbetstid

Feriejobben pågår under veckorna 26–31. Som feriejobbare arbetar du måndag–fredag i en period av två veckor. Max sex timmar per dag.

Feriarbetare på Hällevi

• Biblioteket
  • Fritids på Klockarhagsskolan
  • Fritids i Grythyttan
  • Grönyteskötsel
  • Äldreomsorgen

Feriejobbet är indelat i tre perioder. Biblioteket kan bara sökas period 1.

Period 1: 24 juni – 5 juli, vecka 26–27
Period 2: 8 juli – 19 juli, vecka 28–29
Period 3: 22 juli – 2 augusti, vecka 30–31

Feriejobbande ungdomar får allt som allt jobba 60 timmar uppdelat på två veckor. Max sex timmar per dag, måndag till fredag.

För att jobba med barn såsom förskoleverksamhet, skola eller skol­barnomsorg, krävs ett utdrag från Rikspolisstyrelsens belastnings­register. Skicka ifylld blankett till Rikspolisstyrelsen (adressen finns längst ned på blanketten). Räkna med att det tar någon vecka att få utdraget så gör detta i god tid.

Du måste lämna svaret till din arbetsgivare senast första arbetsdagen, annars får du inte börja på din tilldelade arbetsplats. Det är viktigt att du lämnar polisregister­utdraget oöppnat.

Begäran om utdrag från belastningsregistret, polisen.se

Om du inte är folkbokförd i Sverige så behöver du fylla i och skicka in blanketten "Anmälan om preliminär A-skatt" till Skatteverket för att få din lön.

Anmälan om preliminär A-skatt, skatteverket.se

Ansökningsformulär

Sista dagen för ansökan är 29 mars. I din ansökan ska du beskriva dig själv, dina intressen och om det finns något som det måste tas hänsyn till. Dessutom behöver du ange vad du helst vill jobba med. Du kan göra din ansökan genom att fylla i formuläret nedan. Alla fält markerade med * är obligatoriska.

Kön * (obligatorisk)
Kön

Jag önskar jobba period * (obligatorisk)
Jag önskar jobba period

Information
Vårt mål är att du som feriejobbare ska få en plats inom något av dina val. Om det blir fler sökande än platser, så lottas platserna ut bland de sökande.
Mitt första (1) val * (obligatorisk)
Mitt första (1) val

Mitt andra (2) val * (obligatorisk)
Mitt andra (2) val